De Valuwe

Kookworkshops

 

In het najaar start de workshopreeks ‘lekker en betaalbaar koken’, bedoeld voor iedereen die het soms lastig vindt om voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Je gaat zelf in de keuken aan de slag, onder leiding van Martien Bos, chef-kok en grondlegger van het Smaakcentrum. Je kookt een driegangen-maaltijd en eet gezellig samen met anderen. Zo is er ook ruimte om tips uit te wisselen. Bovendien bezoeken we een boer en een supermarkt om zo beter te weten over waar ons eten vandaan komt.

 

De workshops worden georganiseerd op:
Donderdag 14 november van 9.30 - 12.30

Donderdag 28 november van 9.30 - 12.30

Donderdag 12 december van 9.30 - 12.30

Dinsdag 21 januari van 15.00 - 21.00

De workshops vinden plaats bij mfa de Valuwe (De Valuwe 1, 5431 AV Cuijk). Met uitzondering van de workshop op dinsdag 21 januari. Deze vindt plaats in de schouwburg van Cuijk (Grotestraat 62, 5431 DL Cuijk)

 

Aanmelden:
Aanmelden kan bij mfa de Valuwe, wereldtuin Verdeliet of via een mail naar kookworkshop@cgm.nl. Deelname aan de workshops is gratis. Je kunt deelnemen aan één workshop, maar ook intekenen voor de hele reeks. Als je intekent voor alle vier de workshops tegelijk, dan ontvang je een kleine attentie.

Mocht je iemand mee willen nemen, dan vinden we dat alleen maar gezellig. Vergeet hem/haar niet aan te melden van te voren! De workshops zijn enkel geschikt voor volwassenen, er is geen kinderopvang aanwezig.
 

Kosten:
De workshops zijn gratis en worden gefinancierd door de gemeente, GGD en sponsoren. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden.

 

Excursies:
Buiten de vier workshops vinden er ook twee excursies plaats. We bezoeken een boer in de omgeving van Cuijk en gaan op supermarktsafari. Bij de supermarktsafari leren we meer over goedkoop en gezond boodschappen doen.

 

Goed om te weten:
In de pauze serveren we oploskoffie. Oftewel: een vragenronde waarin je (anoniem) een vraag kunt voorleggen aan de groep en met tips en adviezen naar huis gaat.


De workshop van dinsdag 21 januari is van 15.00 tot 21.00 uur. Deze wordt georganiseerd in de schouwburg van Cuijk (Grotestraat 62, 5431 DL Cuijk). Tijdens deze middag zullen jullie in de schouwburg koken voor vrienden en/of familie. Iedere deelnemer mag namelijk enkele gasten uitnodigen voor die avond. Daarnaast zal er een optreden te zien zijn op die avond. Meer informatie volgt.

 

Nog vragen:
Mocht je nog vragen hebben over de workshop, kun je contact opnemen met José Heijnen van de GGD. Zij is telefonisch te bereiken via 088 368 61 20.