De Valuwe
Publicatiedatum: 24-09-2021

Foodtour De Valuwe

Foodtour de Valuwe

De Valuwe doet mee met het project Gezonde Buurt: een project waarin meer ruimte wordt gemaakt voor natuur, spelen & bewegen en ontmoeten in de buurt. Bewoners denken mee over de inrichting van hun buurt en helpen mee met activiteiten voor en door de buurt. Ook wijkraad De Valuwe is hier actief bij betrokken.

Een jaarlijks terugkerende activiteit, waar de wijkraad zich graag enthousiast voor inzet, is de wijkpicknick. In 2019 gezellig met zo’n 100 deelnemers in het park in ontwikkeling genieten van verschillende multiculturele gerechten. In 2020 was er een bring your own lunch, lekker met het eigen gezin op een kleedje samen genieten van het mooie weer en de muziek van de “gelegenheidswijkband” Fred & Friends.

Andere activiteiten konden helaas geen doorgang vinden. Maar nu de coronamaatregelen versoepelen, gaan we ook in 2021/2022 weer gezellige wijkactiviteiten te organiseren.

En de eerste is een alternatief voor de wijkpicknick. Een soort wandelende wijkpicknick.

Door de late zomervakantie in de regio hebben we niet gekozen voor de maand augustus, maar uitgeweken naar de eerste zondag in oktober en laat die nou net midden in de “Week tegen Eenzaamheid” vallen, waarin dit jaar “ontmoeting en verbinding” centraal staat. Een uitstekende datum dus om onze wijkpicknick te houden.

Dit jaar geen wijkpicknick in het park, maar samen met buren, met wijkbewoners van de ene mooie plek in de wijk naar de andere wandelen. En op elke locatie een lekkere gerechtjes wat drinken, gezellig een praatje maken en een verrassende activiteit.

Foodtour De Valuwe, een initiatief van wijkraad de Valuwe, mfa De Valuwe, IC Safina en een enthousiaste begeleiding vanuit Gezonde Buurten. En….. dit jaar ook met medewerking van de volgende partners uit onze wijk: Wereldtuin Verdeliet, kinderboerderij ’t Ganzenbos, GGZ in de wijk en basisschool de Regenboog. Wij zijn trots op deze geweldige wijk-samenwerking.

Dus wandel op zondag 3 oktober 2021 met ons mee. We starten om 12.00 uur in de mfa en wandelen naar Wereldtuin Verdeliet, kinderboerderij ’t Ganzenbos, basisschool de Regenboog en komen rond 15.30 uur weer terug bij mfa De Valuwe voor een leuke afsluiter. 

Vraag ook je buurman en buurvrouw om gezellig mee te gaan.

Iedereen uit de wijk is van harte welkom!

Wandel met ons mee en meld je vóór 28 september aan bij de balie in mfa De Valuwe,

dan maken we er samen een gezellige middag van. Wij vragen een bijdrage van € 3,00

per deelnemer. Voor kinderen t/m 12 jaar is de foodtour gratis.

Foodtour de Valuwe